П’ятеро львів’ян – Дмитро Афанасьєв, Ігор Галушка, Віктор Легкодух, Олександр Заставський та Сергій Калитюк – візьмуть участь у спортивних ветеранських змаганнях у США у складі національної збірної «Ігор Воїнів».

Про це повідомляє Warrior Games: Team Ukraine.

Змагання відбудуться 12 – 22 вересня 2021 року у Орландо, штат Флорида, США. Усього до збірної України ввійшли сорок військовослужбовців та ветеранів, які у боях за цілісність нашої країни отримали поранення та хвороби.  Це вперше, коли у «Іграх Воїнів» братиме участь збірна України.

Як розповів «Вголосу» Віктор Легкодух, те, що йому вдалося ввійти до складу збірної, означає визнання його роботи.

«Це означає, що я не даремно тренувався та займався. Це є результатом моєї роботи», - сказав він.

Десантник, майор ЗСУ  Віктор Легкодух у 2014 році отримав важку травму хребта. Та попри це, минулого року здолав Лондонський марафон. А також у 2022 році він візьме участь в «Іграх Нескорених».

Що ж до «Ігор Воїнів», то під час відбору він здобув перші місця у змаганнях зі штовхання ядра, греблі, ручного велоспорту та баскетболу на візках.

«Основний мій вид спорту – гребля. Він потребує сили та витривалості», - зізнався боєць.

Також під час змагань в Орландо він хоче спробувати взяти участь у змаганнях з кульової стрільби.

«У нас таких змагань не було. А там – будуть. Тому варто спробувати. Хоча, як військовий я розумію, що найкраще стріляти зі своєї зброї, яку ти добре знаєш і відчуваєш», - каже Віктор.

Довідково. Warrior Games (Ігри Воїнів) – це міжнародний мульти-спортивний захід для військовослужбовців та ветеранів, що отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків. Серед учасниць – команди з  восьми країн світу, а саме зі США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Warrior Games організовує Міністерство оборони США з 2013 року.

Нагадаємо, як вже повідомляв «Вголос», боєць батальйону «Львів» вшанував полеглих побратимів спортивним рекордом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ