[media=151044,151045] 

Про це під час прес-конференції «П'ять років без Бориса Возницького. Національне відродження чи культурне самознищення» у понеділок, 7 серпня, розповіла екс-директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Возницька.

«Для мене незрозуміло, чому саме ця людина (Тарас Возняк, – ред.) стала директором. Він робить усе для того, аби ім'я Бориса Возницького, патріарха музейної справи, стерити з лиця галереї», зазначила вона.

За словами екс-юриста Львівської національної галереї мистецтв Олега Возного, Возняк поставив собі за мету стати Возницьким, і досягає її вже протягом 5 років. Він став директором Львівської галереї мистецтв шляхом обманів, маніпуляцій та приписаних собі здобутків. 

«Зараз бачимо захоплення храму мистецтв торговцями, які мислять комерційними інтересами, – додала депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Мирослава Бабінська, – На сьогодні спадщина Бориса Возницького під загрозою. Я це трактую як спробу рейдерського захоплення його спадщини та галереї».

Також, за її словами, у подальшій ситуації, що склалася у Львіській галереї мистецтв, розбиратиметься нещодавно створена комісія з питань култури, на яку запросять і Тараса Возняка, і Ларису Возницьку.

Лідер єврейської громади Львова Мейлах Шейхет підсумував: «Ми пропонуємо створити робочу групу, яка складатиметься з провідних борців за збереження культурної спадщини, зокрема митців, яка звернеться до ЄС, Президента України, Генпрокуратури і попросить втрутитися в ситуацію, що склалася на сьогодні».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ