Вперше в історії Західної України відбувся Відкритий чемпіонат України з гольфу серед гравців середньої вікової категорії. Відповідно до регламенту турніру, учасники старші 25 років змагалися за першість на сертифікованому гольф-полі Edem Golf Club. Паралельно проходили змагання серед жінок та дітей.

Гравці з різних куточків України три дні поспіль проходили по 18 лунок. Як зазначають учасники, поле надзвичайно мальовниче та дуже складне. Одразу після сертифікації поля, Всеукраїнська федерація гольфу вирішила провести змагання в Edem Golf Club, результати яких подаються до Всесвітнього гольф рейтингу серед аматорів WAGR. Для Львівщини - це перший в історії чемпіонат з гольфу такого рівня.  

Чемпіонами України серед гравців середньої вікової категорії стали - Загородня Галина та Чепердак Богдан (номінація Gross). У Stableford Net першість завоювали: Поперешнюк Аліна та Поперешнюк Володимир. Nearest to the pin - Терещук Альона (6.12м) та Швачий Сергій (1.55м)

Longest drive - Загородня Галина (170м) та Швачий Сергій (195м).

Одночасно з чемпіонатом, 24-го липня відбувся четвертий етап змагань серед жінок Open Ladies Golf Tour. До змагань у львівському ГК Edem Golf Club долучилося багато нових спортсменок.

“Країна Едем - це райське місце як для відпочинку, так і для спорту. Тут є все для стрімкого розвитку гольфу. Федерація буде всіляко сприяти, щоб на Львівщині з’являлося все більше гольфістів та проходило багато змагань національного та міжнародного рівнів саме у гольф-клубі Edem Golf Club- говорить Віце-президентка Всеукраїнської федерації гольфу Олена Рудік.

Результати змагань Open Ladies Golf Tour.

З урахуванням гандикапу у номінації Stableford Net лідерками стали: Дяченко Марина (у гандикапній групі 0-36), Волошина Юлія (у групі 36.1-54.0)

Best Gross - Растворцева Ельвіра, а серед початківців, що проходили 9 лунок - Сковрон Галина. Best junior Stableford - Растворцева Аліса

Longest drive -  гандикапна група 0-36 - Растворцева Ельвіра, група 36.1-54.0 - Романаускас Христина. Closest to the pin - (0-36) - Загородня Галина, (36.1-54.0) - Смолінська Христина

Фінальним завершенням гольф-тижня в Edem Golf Club 25 стали змагання серед дітей Open Kids and Junior Golf Tour. На турнірі був встановлений новий рекорд гольф-поля Edem Golf. Саме тут 8-річна Аліса Растворецева зіграла 18 лунок поля в пар.

35 юних гольфістів змагалися відповідно до своїх вікових категорій, на сертифікованих ті, що передбачені для дитячих турнірів. На церемонії нагородження директор ДЮСШОР з гольфу - Альона Терещук привітала учасників та нагородила всіх медалями та подарунками.

Отож, гольф-поле Edem Golf Club за чотири турнірні дні назбирало багато рекордів, які разом з Всеукраїнською федерацією гольфу будуть примножувати в майбутньому.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ