Управління земельних ресурсів Департаменту містобудування ЛМР ініціювало створення нової зеленої зони у Львові. Про це інформує «Львів. Містобудування» на сторінці в соціальних мережах.

Відомо, що новий сквер розташується в районі вулиць Орлика-Миколайчука, поблизу лікарні «Швидкої допомоги», дитячої лікарні та поліклініки. Наразі триває оформлення межі парку.

У цьому мікрорайоні з’явиться перший громадський простір площею орієнтовно три гектари.

На виготовлення необхідних документів потрібно близько року, затвердження меж парку – тривала та дорога процедура. Наразі Управління земельних ресурсів очікує на відповідь Держгеокадастру щодо правового статусу парку.

Після цього готуватимуть проєкт землеустрою. На здійснення землевпорядних робіт для нового парку потрібно 35 тисяч гривень.

Парк створюватимуть з нуля. Благоустрій почнуть здійснювати одразу після затвердження межі скверу. Там встановлять лавочки, освітлення та облаштують доріжки.

Раніше ми повідомляли, що у Львові на вулиці Щурата з’явиться новий сквер. Створення нової зеленої зони в місті ініціювало управління земельних ресурсів Львівської міської ради. Парк розташується поблизу скверу ім. Івана-Віталія Берези. Загалом упродовж 2021 року передбачено створення п’яти нових скверів.

Ще один сквер пропонують створити у Галицькому районі Львова – на вулиці Кримській. Відповідну пропозицію підтримала комісія землекористування та агломерації Львівської міської ради. Раніше цю ділянку планували забудувати.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ