Якщо очільника «Нафтогазу» Андрія Коболєва звільнять, відповідно до контракту йому мають виплатити компенсацію. А це - десь понад 100 млн грн.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

За його словами, якщо в Європі менеджеру платять дуже велику зарплату, він її виправдовує. «Натомість в Україні, коли формували зарплату тому ж Коболєву, відразу треба було ставити перед ним умови для виконання: або він упродовж наступних років забезпечує збільшення видобутку газу, або у подальшому контракт із ним не продовжують. А що вийшло: контракт уклали, орієнтири конкретні не вказали і він на сьогодні просто з усіх знущається», - наголосив Охріменко.

Натомість, за словами експерта, за свою велику зарплату Коболєв мав би забезпечити процес збільшення видобутку газу в Україні у рази. «А тепер тихенько всі мовчать, бо розуміють: видобуток газу не зріс, тому говорять про якісь міфічні проблеми. При цьому варто зауважити: контракт у Коболєва складений дуже красиво: якщо його звільняють, йому треба виплатити компенсацію, а це — десь понад 100 млн грн», - резюмував Охріменко.

Більше читайте тут: «Шахрай і шантажист Коболєв знущається з українців».

ІА "Вголос": НОВИНИ