Пожежа спалахнула сьогодні, 7 лютого, на вулиці Грушевського, 44.

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області.

Відомо, що займання сталось в одній із квартир на третьому поверсі багатоповерхівки.

Так, троє рятувальників, один з яких не перебував поза службою, помітили як з вікна квартири вибивається густий чорний дим.

Вони одразу кинулися у задимлений будинок та приступили до евакуації людей із задимлених помешкань. Під час порятунку мешканців будинку рятувальник Андрій Фок почув як у квартирі, де виникла пожежа, чути стогін людини. Попри сильне задимлення та високу температуру, він увійшов у палаючу квартиру і на підлозі знайшов чоловіка, якого виніс на сходову клітину. Потерпілим виявився власник квартири.

Вже після цього прибули надзвичайники, які включили спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і приступили до проведення робіт з ліквідації займання та порятунку людей, які ще залишились у задимлених помешканнях.

Рятувальники евакуювали п'ятимісячне немовля та його батьків. Також за допомогою автодрабини з 4 поверху пожежники врятували 2 дітей 9-ти та 12-ти років. 

Всього надзвичайники врятували 9 людей, з них 3 дитини. 

В результаті пожежі власник помешкання, 1965 року народження, отримав опіки тіла (70%). Його у важкому стані госпіталізували у Дрогобицьку міську лікарню.

Вогонь знищив речі домашнього вжитку на площі 20 метрів квадратних.

До ліквідації пожежі залучалось 11 чоловік  особового складу та 3 одиниці спецтехніки.

Як раніше писав Вголос, з'явилось відео з місця пожежі на вулиці Грушевського у Дрогобичі.

ІА "Вголос": НОВИНИ