Росіяни вбили ще 2 дітей на Донеччині: у Маріуполі загинула 11-річна дівчинка, а в Ясній Поляні – 14-річний хлопець. Крім того, стало відомо про ще 1 загиблого і 5 поранених у Маріуполі.

Про це пише очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Жителі блокадного Маріуполя благають про допомогу. Російські окупанти не дозволяють розпочати гуманітарну операцію з порятунку мешканців міста. 

«Не їли вже два дні. Слабкість. Вийти з міста пішки нема сил. Добре, що води трохи є». Моторошні слова, які дедалі частіше чують маріупольці від близьких, що залишились. Коли на хвилину-другу пробивається хоч якийсь зв‘язок. Все більше смертей від голоду. Все більше людей залишаються без будь-яких запасів їжі. А всі намагання розпочати масштабну гуманітарну операцію з порятунку мешканців Маріуполя блокуються російською стороною. Бо окупантів цікавлять не люди та їх долі. А лише пропагандистська картинка з примусовим вивозом населення на територію росії", - зазначається в повідомленні.

В міськраді закликали до вдесятеро жорсткіших санкцій.

«Закрите небо, літаки, танки від союзників України, дипломатичні надзусилля. Будь що! Аби врятувати сотні тисяч людей в Маріуполі. Врятувати з пекла та нескінченного кола знущань. Врятувати всі інші міста нашої країни від страшної долі Маріуполя. Ми благаємо про допомогу!» - підсумували там. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ