Про це йдеться на сторінці у Фейсбук «Українська Помісна Православна Церква».

Натомість його представники візьмуть участь в урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України у Києві 28 липня.

«Як стало відомо, Вселенським Патріархом на отримане від глави РПЦ Кирила (Гундяєва) офіційне запрошення взяти участь в урочистих заходах, присвячених «1030-летию крещения Руси», було направлено відповідь щодо неможливості та недоцільності участі представників Вселенського Патріархату у заходах, що проводитимуться в РФ. У відповіді Вселенського Патріарха також зазначено, що дійсні свята з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі відбуватимуться у Києві, в яких представники Вселенського Патріарха візьмуть участь 28.07, і на які представники Вселенського Патріархату були запрошені та призначена відповідна делегація»,– йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у Києві розпочалась Хресна хода УПЦ Московського патріархату, присвячена відзначенню 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.

Нагадаємо, на запрошення Президента України Петра Порошенка до Києва на святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України прибуде делегація з Константинополя від Вселенського патріарха Варфоломія.

Раніше «Вголос» писав, що центральні вулиці Києва перекрили через ходу Московського патріархату.

У центрі Києва під час хресної ходи вірян Української православної церкви Московського патріархату, присвяченої відзначенню 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України, одна з учасниць розгорнула прапор країни-окупанта.

ІА "Вголос": НОВИНИ