У той час як абсолютна більшість світових знаменитостей висловили підтримку Україні у боротьбі з варварською агресію Росії, окремі селберті починають виправдовувати якщо не саму війну проти нашої держави, то принаймні публічно закликають не поширювати «русофобію», яка зараз є ознакою кожної цивілізованої людини. Зокрема з такою заявою виступив відомий бразильський автор Паоло Коельйо.

Так, письменник опублікував повідомлення у своєму офіційному обліковому записі в Twitter, яким фактично виправдовує агресію московії, назвавши війну проти України «кризою» та звинувативши світову спільноту у розпалюванні русофобії. 

«Українська криза - зручний привід для русофобії», - пише він. 

Зауважимо, що соціальна мережа Twitter заблокована в Росії, відтак, для кого пише Пауло Коельйо не зовсім зрозуміло. 

Довідка

Пауло Коельо - бразильський прозаїк і поет. Опублікував загалом понад 20 книг — романи, коментовані антології, збірки коротких оповідань-притч. В Україні прославився після видання «Алхіміка », що довго залишалося в першій десятці бестселерів . Загальний тираж його книг усіма мовами перевищує 300 мільйонів.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос" третина з 90 російських батальйонних тактичних груп, які зайшли на територію України, знищена і втратила боєздатність.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ