Як пише УНІАН, про це повідомив начальник департаменту контррозвідки із захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Віталій Найда.

«Контррозвідка фактично й достеменно встановила прізвища 14 із 16 військовослужбовців групи Євгена Єрофєєва, які виконували завдання під містом Щастя. Ми цю інформацію передамо міжнародним інстанціям для ухвалення рішення», – сказав Віталій Найда.

Він продемонстрував фотографії бійців групи Єрофєєва, які було зроблено, зокрема, на території України.

При цьому Найда зазначив, що «російська сторона може знову відхрещуватися від своїх військових, яких вона кидає сюди, як гарматне м'ясо, але СБУ має беззаперечні докази».

За його словами, всі спецпризначенці мають великий бойовий досвід, який вони здобули 1992 року в Таджикистані, у двох чеченських кампаніях, у Косово, а також у складі місії Російської Федерації в Афганістані.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи.

Один з військових РФ – Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську. Другий –капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Як розповіли журналісти ЗМІ Тольятті, вони отримали від влади негласну заборону на висвітлення ситуації з полоном в Україні тольятинських військових. При цьому біля військової частини в Тольятті 18 травня розігнали стихійний антивоєнний мітинг.

Після розгону мітингу в Міноборони Росії нарешті впізнали затриманих в Україні працівників ГРУ. Однак вони називають їх «колишніми військовими» і вимагають звільнити.

ІА "Вголос": НОВИНИ