Невдовзі в Україні зможе запрацювати нова формула розмитнення старих євроавт. Якщо Верховна Рада ухвалить закон щодо спрощеної системи оподаткування ввезених автомобілів в цілому, то розмитнити автівку можна буде не за третину її вартості, а за 1000 євро.

Про це йдеться у сюжеті НТА.

Економісти кажуть, що в Україні усе всупереч світовій практиці, адже виходить, що держава заднім числом хоче змусити людей збільшити витрати на автомобілі, хоча сама дозволила їм до цього возити авто в Україну, не маючи достатньо жорсткої позиції щодо розмитнення.

Водночас економісти стверджують, що це додаткове наповнення бюджету.

«Якщо вдасться домовитися з власниками «євроблях», щоб вони все таки офіційно зареєстрували ці автомобілі і сплати в середньому ці 1000 євро за кожен автомобіль, то для державного бюджету це досить велика сума, тому що, як мінімум, від 9 мільярдів державний бюджет зможе отримати», - розповів економіст Ігор Лисий.
Доступною схема пільгового розмитнення буде лише три місяці від дня запровадження закону.

Тим часом парламентарі запевняють, що це останній шанс розмитнити іноземні авто. Якщо власники не встигнуть або ж не захочуть, то їм загрожують високі штрафи та навіть конфіскація автомобіля.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ