Бойовик служив у «козачому полку імені Платова», отримав позивний «Мальок» і займав посади стрілка, снайпера і гранатометника.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Відомо, що терориста затримали біля лінії розмежування співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ. Так, бойовик «ЛНР» брав участь у бойових діях проти сил АТО\ООС, вів прицільний вогонь з гранатометів по українській бронетехніці в районі сіл Новоолександрівка та Троїцьке.

В СБУ зазначили, що затриманий - житель Попаснянського району. У 2016 він звільнився з в'язниці в окупованому Красному Лучі та спробував виїхати на підконтрольну територію, але його не випустили. Надалі він приєднався до бойовиків.

«Бойовик пояснив своє рішення залишити терористичне угруповання втомою від довготривалої війни і бажанням побачити дружину і дітей. В даний час зловмисник затриманий», - повідомили у пресслужбі.

Терористу вже вручили повідомлення про підозру у створенні незаконних збройних формувань. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

https://youtu.be/Kt45Kq5M-Fk

Нагадуємо, цієї доби окупанти двічі порушили режим «тиші» на Донбасі. Вони стріляли біля Талаківки. Також найманці обстріляли контрольний пункт в'їзду-виїзду «Гнутове», що на Донеччині.

ІА "Вголос": НОВИНИ