Білорусь - це ключовий і стратегічний союзник України, країн Балтії та Польщі для вибудування Балто-Чорноморського союзу і безпекової осі. Втрата цієї держави може обернутися великоб геополітичною катастрофою для всієї Європи.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив екснардеп, депутат Київської міської ради, заступник голови ВО «Свобода» Юрій Сиротюк.

«На жаль, політика держави України є запізнілою і дуже часто неправильною. Ще на початку лютого »Свобода« разом із представниками із Білорусі у Києві робили міжнародну експертну дискусію за участі високопосадових силовиків-відставників. Ще тоді ми говорили, що вже тоді, в лютому, йшла активна робота Російської Федерації щодо повної анексії Білорусі у склад Росії. Росії вже не потрібен ні Лукашенко, ні Тіхановська, ні жоден інший президент незалежної держави. Росії потрібна вся Білорусь як федеральний округ. Якщо ми втратимо Білорусь, це може обернутися геополітичною катастрофою для країн Балтії, для України, і для Європи в цілому. Тому наша позиція в цьому питанні повинна бути проактивна.

Зараз у Білоруці відбувається класичне повстання, яке мало би перерости у національну революцію. Таку революцію пережили всі без винятку європейські країни у боротьбі за свою незалежність. Ніхто нікому цю незалежність не дарував. Її здобували», - зазначив політик.

За словами Юрія Сиротюка, ця боротьба білоруської нації за незалежність неодмінно буде супроводжуватися російською інтервенцією:

«Про це ми зараз маємо говорити. Коли і в який момент Путін псіхане, так, як він псіханув після Майдану в Україні, і почне вводити свої війська, які він вже зосередив на кордонах? Що нам робити тоді? Я переконаний, що зараз виключно білоруська нація є тим стержнем, який ламає плани Путіна щодо повної анексії Білорусі. Росія думала, що зажене Лукашенка в кут, але білоруська нація ламає цей сценарій, вона є єдиною передумовою збереження країни. Ми для себе маємо розуміти, що якщо почнеться велика війна, то білоруси будуть боротися збройно. Це не такий терплячий народ, як нам здається. І Україна, українці, мають бути поряд з білорусами разом».

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ