Про це інформує прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 11.12.2014 № 765 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов НКРЕ» оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 103, ст. 3049 31 грудня.

Постанова розроблялася як регуляторний акт у зв’язку зі складною ситуацією в сфері енергетики. Йдеться про падіння обсягів споживання електричної енергії споживачами, виникненням дефіциту вугілля та природного газу та підвищенням ціни на вугілля внаслідок його імпортування з інших держав. Через вплив цих факторів, а також внаслідок зростання інфляції та суттєвої девальвації гривні об’єктивно збільшується оптова ринкова ціна на електроенергію.

Рішення Комісії було прийняте, щоб уніфікувати підходи до тарифного регулювання та недопущення значного зростання тарифів на передачу та постачання електроенергії і, відповідно, єдиних роздрібних тарифів.

Як писав «Вголос», 31 грудня Президент України Петро Порошенко призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка.

ІА "Вголос": НОВИНИ