Служба безпеки України викликала на допит ексголову МВС Арсена Авакова, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екссекретаря РНБО Олександра Турчинова. Їх викликали на допит як свідків щодо «вугільної справи» Медведчука-Порошенка.

Відповідні повістки з'явились на сайті СБУ.

Відомо, що допит мав би відбутися ще 19 травня.

Водночас інформації про те, чи вдалося допитати зазначених громадян, наразі немає.

Також на допит був викликаний генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Що сталось

Затриманий СБУ Віктор Медведчук, якого підозрюють у держзраді й сприянні тероризму, повідомив, що п’ятий президент Петро Порошенко брав участь у виведенні з державної власності частини магістрального нафтопроводу “Самара — Західний напрямок”.

У партії “Європейська Солідарність” повідомили, що “заяви” затриманого нардепа Віктора Медведчука щодо п’ятого президента України Петра Порошенка становлять очевидну інформаційну диверсію в інтересах Росії. Порушення внутрішньополітичної єдності в Україні сьогодні працюватиме не на українські інтереси.

Як відомо, 19 січня Печерський районний суд обрав запобіжний захід п’ятому президенту та лідеру “Європейської Солідарності” Петру Порошенку у вигляді особистого зобов’язання.

Раніше Печерський районний суд Києва арештував майно п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка.

До слова, переважна більшість українців, які слідкують за справою проти Петра Порошенка, вважають її політичним переслідуванням.

ІА "Вголос": НОВИНИ