У Львові відкрили для проїзду вулицю Винниченка. Наприкінці червня там виявили зруйнований колектор, а після потужної зливи на ділянці вимило ґрунт. Це могло призвести до руйнування каналізаційного колектору. Після початку ремонту одна з транспортних артерій міста понад місяць була перекрита.

Про відкриття вулиці повідомляє ЛМР

Нагадаємо, 23 червня працівники Львівводоканалу виявили пошкодження каналізаційного колектору на вулиці Винниченка. Він пролягає на глибині майже 10 м, відтак в ЛКП повідомили, що до робіт потрібно залучити підрядну організацію «ОНУР». 

Зауважимо, за інформацією ЛМР цей каналізаційний колектор був встановлений майже 200 років, за часів перебування Львова у складі Австрійської імперії. 

Крім того, внаслідок потужної зливи та буревію, які накрили Львів 25 червня, виникла загроза підтоплення всієї вулиці.  Про це повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ,  

"Ми виявили серйозний провал та залом колектора на вул. Винниченка. Йдеться про колектор великого діаметру – 1,5 м на 1 м. Фактично, він склався та не працює, тому є загроза, що вода може не сходити з вул. Кривоноса і може бути підтоплення на вул. Винниченка",  - розповіла вона.

Скільки коштував ремонт. 

Зауважимо, що попри початок ремонтних робіт наприкінці червня, рішення про виділення коштів на ліквідацію критичної ситуації з колектором виконавчий комітет ЛМР прийняв 23 липня. Ліліана Римар, заступниця директора департаменту фінансової політики ЛМР, доповідаючи перед виконком озвучила суму в 1, 87 млн грн. 

Фото: ЛМР



Після місяця робіт, вулицю Винниченка відкрили для проїзду. Від 30 липня 10.00 рух авто вулицею відновлено. 






ІА "Вголос": НОВИНИ