Про це заявив він під час прямого включення за допомогою відеозв'язку на конференції свого руху, яка відбувається у суботу, 9 грудня, в Москві, передає «Інтерфакс».

«Що я вважаю правильним для руху? Правильно для руху підтримувати усіх тих, хто просуває наші цінності», - сказав Ходорковський.

За його словами, на передвиборній сцені знаходяться два політика, що розділяють цінності «Відкритої Росії» - Навальний та Ксенія Собчак, які спираються у своїх кампаніях, у тому числі, й на представників очолюваного їм руху.

При цьому, за словами Ходорковського, призначені на березень 2018 року президентські вибори будуть «псевдовиборами», навіть якщо на них допустять Навального і Собчак, оскільки зміна влади на них є неможливою.

«Саме тому тут немає спойлерів - оскільки немає виборів. Є люди, готові артикулювати політичні інтереси своїх груп і є блазні, які створюють шум, відволікаючи суспільство від реальних проблем і їх рішень», - наголосив Ходорковський.

Він додав, що вітає і Собчак, і Навального як союзників «Відкритої Росії» що просувають цінності парламентаризму, федералізму і правової держави.

«Я віддаю належне Григорію Явлінському, котрий вже кілька десятиліть перебуває на цих позиціях», - додав екс-голова нафтової компанії ЮКОС, свого часу найбільшої у Росії, котру було відібрано у нього після встановлення режиму Володимира Путіна.

Засновник «Відкритої Росії» зауважив, що російська опозиції має насамперед прагнути не зміни прізвища президента, а зміни системи влади, переходу до парламентської республіки, підзвітності уряду парламенту й можливості для регіональних політичних центрів самостійно визначати темпи соціально-політичного розвитку.

Як писав «Вголос», популярна російська телеведуча та кандидатка в президенти РФ Ксенія Собчак хоче створити політичну партію після президентських перегонів 2018 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ