Центральна виборча комісія звернулася до Ради національної безпеки і оборони та силових відомств з проханням надати інформацію про можливі загрози під час місцевих виборів в ОРДЛО.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Крім того, у ЦВК направили офіційні звернення до Донецької та Луганської ОДА щодо надання актуальних висновків про можливості організації підготовки і проведення місцевих виборів.

У ЦВК наголосили, що комісія не наділена повноваженнями самостійно визначати можливість гарантування безпеки та уникнення терористичної загрози під час організації та проведення місцевих виборів на Донбасі.

Проте, у комісії додали, що задля забезпечення можливості громадянам України реалізувати їхнє право на формування місцевих органів влади, необхідно отримати більш детальну інформацію про ситуацію безпеки на окремих територіях цих областей від компетентних органів.

Нагадаємо, що ЦВК призначила місцеві вибори в Україні на 25 жовтня.

Як писав «Вголос»:

  • Місцеві вибори в Україні можуть перенести, якщо половина території країни опиниться в “червоній” зоні карантину.
  • Перший президент Леонід Кравчук, який зараз є головою української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі, заявив, що місцеві вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не відбудуться.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ