Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Турецькі опозиційні партії стверджують, що незвичні списки виборців вони виявили в основному в регіонах, де правляча Партія справедливості та розвитку програла з невеликою різницею голосів на попередніх виборах.

Зазначається, що у виборчих списках зареєстровано 6 тис. зареєстрованих виборців, старших за 100 років. Багато з них нібито навіть старші, ніж офіційно зареєстрований найстаріший чоловік на Землі, котрому зараз 116 років.

У списках, наприклад, є 165-річний Айсе Екічі, котрий народився 1854-го, за часів Османської імперії, і був уперше зареєстрований для голосування цього року.

Іншим виборцем, відомим лише за іменем Зульфу, є 149-річний чоловік. У списках знайшли також Айзе, котрому за документами — 148 років.

Є також поширені приклади підозріло великої кількості людей, зареєстрованих за однією адресою. Це, наприклад, 1 тис. осіб, зареєстрованих в одній квартирі, а також виборці, зареєстровані у порожніх будинках, на будівельних майданчиках, на п'ятому поверсі чотириповерхового будинку.

Існують також різкі зростання у кількості виборців. Наприклад, в окрузі у Чанкирі кількість виборців за півроку зросла на 95 %.

Зазначимо, що у березні в Туреччині мають відбутися місцеві вибори. Опозиційні партії попросили виборчу комісію розслідувати їхні дані.

ІА "Вголос": НОВИНИ