У США вважають, що вибухи на військовому полігоні в Архангельську (РФ) спричинені невдалим випробуванням нових ракет з ядерною установкою.

Про це повідомляє Reuters.

Американські експерти з ядерної зброї вважають, що вибух рідкого ракетного палива не призводить до викиду радіації.

Джеффрі Льюїс з Інституту міжнародних досліджень Міддлбері заявив, що найімовірніше, в Росії стався нещасний випадок під час випробувань крилатої ракети з ядерною установкою. Висновки Льюїса і його колег ґрунтуються на вивченні супутникових фотографій полігону і непрямих даних.

Льюїс та його команда сигнали автоматичної системи ідентифікації (AIS) з кораблів, розташованих біля узбережжя в день вибуху. Вони ідентифікували одне з суден як теплохід «Серебрянка», який призначений для збирання і зберігання рідких радіоактивних відходів.

Також, за словами експерта, сигнали AIS показали, що «Серебрянка» була розташована в «зоні відчуження», встановленої біля узбережжя за місяць до випробування, щоб не допустити туди чужі кораблі.

США, в свою чергу, продовжують стежити за подіями на півночі РФ.

Нагадаємо, сьогодні на полігоні в Архангельську пролунав новий вибух.

[embed]https://twitter.com/ArmsControlWonk/status/1159617978641465344?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1159617978641465344&ref_url=https%3A%2F%2Fglavcom.ua%2Fnews%2Fv-ssha-pidozryuyut-shcho-rosiya-zamovchuje-vikid-radiaciji-cherez-viprobuvannya-raketi-z-yadernoyu-ustanovkoyu-616978.html[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ