Рятувальники продовжують ліквідацію наслідків пожежі на 6-му арсеналі боєприпасів Міністерства оборони неподалік від Ічні.

Як повідомляє ДСНС, станом на 7:30 16 жовтня, авіація здійснила авіаційну розвідку технічної території арсеналу двома пожежними літаками АН-32П і чотири скиди води — 32 тонни (загалом із початку робіт було 148 скидів, 836 тонн);

Пожежно-рятувальні підрозділи продовжують заправляти водою пожежні танки та наповнювати пожежне водоймище (200 куб. м).

Пожежний потяг уже злив 120 тонн води на технічній території арсеналу (з початку залучення — 360 тонн). Він чергує на станції Прилуки.

Дев'ять пожежно-рятувальних розрахунків чергують на автоцистернах для оперативного гасіння можливих пожеж у смт Дружба і на адміністративній території арсеналу.

«Пожежно-рятувальні підрозділи два рази залучалися на гасіння пожежі настилу в лісі окремими осередками на загальній площі 0,35 га поблизу с. Августівка та с. Хаєнки (3 відділення)», — інформує ДСНС.

Піротехнічні підрозділи відпрацювали ще 11 заявок і вилучили 277 вибухонебезпечних предметів.

«Проведено перевірку та очищення від ВНП всіх населених пунктів, дошкільних та загальноосвітніх закладів, об’єктів життєзабезпечення, що розташовані у 16-кілометровій зоні забруднення», — повідомляє ДСНС.

«Радіус зони забруднення зменшено до 10 км. Всього з початку робіт відпрацьовано 253 заявки, вилучено 2035 вибухонебезпечних предметів», — уточнюють рятувальники;

«Повністю завершено обстеження та очищення залізничних колій на наявність вибухонебезпечних предметів», — зазначають представники ДСНС.

Але ще продовжили дію таких заходів: тимчасово припинили рух потягів через станцію Ічня; спрямували автотранспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації; закрили повітряний простір у радіусі 30 км; на в'їздах до лісових масивів встановили 20 шлагбаумів.

Робочі групи вже обстежили 8 688 об'єктів із 9 713 будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (89,4 %)  Зруйновані чотири будинки в с. Августівка, пошкоджено 112 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20-х населених пунктах.

У трьох медичних закладах (м. Прилуки, м. Ічня та смт Парафіївка) залишається 85 евакуйованих громадян, серед них — 11 дітей.

Місцева влада створила резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт. Організували видавання гуманітарної допомоги населенню.

ІА "Вголос": НОВИНИ