Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк у «Facebook».

«26 вересня 2017 року, о 23:45, після отримання оперативної інформації Українським центром планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху («Украероцентр») було встановлено заборону використання повітряного простору над складами боєприпасів біля смт. Калинівка у Вінницькій області. Заборона радіусом 50 км у діапазоні висот від поверхні до верхньої границі повітряного простору діє до 2:59 28.09.2017 року», – написав Лавренюк.

«Щодо аеропорту «Вінниця», то він знаходиться в зоні дії тимчасової заборони використання повітряного простору», – додав Лавренюк.

Він зазначив, що подальші рішення щодо зміни терміну дії або параметрів заборони будуть прийматися в оперативному порядку відповідними службами залежно від наявної інформації та розвитку подій.

«Зазначена заборона не впливає на польоти державних повітряних суден, які задіяні для проведення всіх видів рятувальних та пожежних робіт та з метою надання медичної допомоги. Для решти повітряних суден рух у зоні дії тимчасової заборони використання повітряного простору можливий тільки з дозволу органів організації повітряного руху (ОПР). Цю інформацію доведено до всіх користувачів повітряного простору», – повідоми він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ