До суду направлено обвинувальний акт стосовно колишніх командира взводу, інспектора та двох поліцейських роти тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Донецькій області, затриманих 9 липня 2020 року в місті Маріуполі Донецької області, які обкладали даниною наркозалежних осіб.

Про це повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань.

Було встановлено, що 26-річний поліцейський створив організовану групу для шантажу наркозалежних осіб.

Зокрема правоохоронці неодноразово незаконно проникали до помешкання осіб, застосовували насильство та спеціальні засоби (сльозогінний газ), вилучали знайдені там наркотичні засоби і психотропні речовини. А за непритягнення до кримінальної відповідальності правоохоронці вимагали та отримували від них гроші. Вилучені наркотики та психотропи правоохоронці збували місцевим мешканцям.

Слідством задокументовано декілька фактів привласнення правоохоронцями психотропної речовини – амфетаміну в особливо великому розмірі, а також незаконного зберігання та збуту боєприпасів (бойових патронів калібру 9 мм).

Колишні правоохоронці обвинувачуються по п’яти статтях КК України, а організатор злочинної групи – ще й у зберіганні та збуті боєприпасів.

Екс-правоохоронцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ