Сьогодні, 26 квітня, в українській науці вибухнув справжній Чорнобиль. Причиною, яка змусила реактор розірватися, стало рішення комісії (13 осіб) державного Інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості прийняти захист кандидатської роботи політика і депутата Верховної Ради України від «Опозиційної платформи За життя» Іллі Киви.

І навіть не так рішення як самої процедури захисту, яка відбувалася за цинічним сценарієм, за зачиненими дверима, куди не впускали журналістів. Мовляв, карантинні обмеження.  А в самому приміщенні, на сходах та в коридорах знаходилися «аспіранти» та «студенти» - перекваліфіковані «тітушки» новоспеченого кандидата, що «захищав» наукову роботу на тему : «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Його «захист» журналісти дивилися на моніторі. Щоправда, навіть у такий спосіб Кива не зумів відповісти на питання членів комісії, відфутболивши їх до наступного свого візиту.

Коли ж представники медіа таки потрапили у приміщення посередництвом поліцейського, депутат Кива вже вкотре хамив журналістам, запрошуючи розібратися з ними в туалеті.

На «успішний захист» новоспеченого «кандидата» відгукнувся лікар зі Львова, викладач Українського католицького університету Олександр Ябчанка. Він привселюдно спалив свій диплом кандидата медичних наук, відмовляючись бути в одній когорті із скандальним політиком Іллею Кивою. Свій протест Олександр Ябчанка розмістив у Фейсбуці.

"3 квітня 2014 року мені присудили науковий ступінь кандидата медичних наук. Сьогодні Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію.
Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала «За».
Зважаючи на це, мені надалі соромно називатись кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано. Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук.
Закликаю інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю. Лише так у нас може з’явитись шанс на науку, за яку нам не буде соромно перед нашими нащадками".

Читайте також...

ІА "Вголос": НОВИНИ