Виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до бюджету міста на 2020 рік без погодження бюджетної комісії.

Про це повідомляє ІА Вголос.

Головував на засіданні заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

Відзначимо, що позачергове засідання виконавчого комітету міської ради було засекреченим. Спершу його анонсували лише на сторінці у Facebook. Згодом анонс без порядку денного опублікували і на сайті Львівської міської ради.

Засідання тривало всього 10 хвилин.

Як повідомлялося раніше, міський голова Львова Андрій Садовий з невідомих причин призначив позачергове засідання виконавчого комітету на 10.00 год в четвер, 17 грудня, і засекретив порядок денний. При цьому чергове засідання виконавчого комітету, призначене на 10.00 год п’ятниці, 18 грудня, також відбудеться, його порядок денний також засекречено.

На «Фейсбук»-сторінці Львівської міської ради з‘явилося повідомлення про «технічний збій», який начебто стався у роботі сайту міськради. Відтак чиновники заявили, що із цієї причини порядки денні чергового та позачергового засідань не оприлюднено.

Тим часом журналісти у коментарях до цього повідомлення звернули увагу на те, що сайт мерії працює — відсутня тільки та сторінка, на якій мали би бути опубліковані порядки денні засідання виконкому. Також представники ЗМІ зауважили, що чиновники могли опублікувати порядки денні на цій же офіційній сторінці Львівської міської ради у соцмережі «Фейсбук» — разом із повідомленням про так званий «технічний збій», однак з якихось причин вони цього не зробили.

Що було раніше

Нагадаємо, на попередньому засіданні Виконавчий комітет Львівської міської ради під керівництвом Андрія Садового дозволив офшорній компанії ПП “Сайпрус Девелопмент” перебудувати стару кам’яницю вул. Шевській, 1 і добудувати на ній ще кілька поверхів. Таким чином Садовий дозволив розширення розташованого в цій кам’яниці ресторану “Правда”, який належить близькому до нього холдингу “Фест”. Раніше Садовий за копійки продав цю кам’яницю чоловікові своєї куми, завдавши збитків бюджету Львова приблизно на 5 мільйонів доларів.

Крім того, ще одне засідання виконавчого комітету було скасоване після того, як депутати та журналісти помітили в порядку денному скандальне рішення щодо передачі 2,6га землі на Щурата під чергову незаконну забудову.

До слова, напередодні Садовий скасував засідання Львівської міської ради, яке мало відбутися у п’ятницю, 18 грудня. Сталося це після того, як у ЗМІ просочилася інформація про захоплення Садовим влади у 6 сільських, 2 селищних та 2 міських радах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.

ІА "Вголос": НОВИНИ