Правоохоронці Донеччини заочно оголосили про підозру жителю Бахмута, який був конвоїром та охоронцем в'язниці «Ізоляція», у викраденні та катуванні цивільних громадян.

Про це інформує МВС України на своєму офіційному сайті.

Повідомляється, що 42-річний зловмисник на початку 2016 року приєднався до незаконного формування «МГБ ДНР». Він займав посаду охоронця та конвоїра у в'язниці, яку таємно облаштували окупанти в Донецьку на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів.

Він брав участь у викраденні, катуванні та трудовій експлуатації людей із проукраїнськими поглядами, а також воїнів АТО і ООС.

Проти бойовика порушили кримінальну за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 1 ст. 260 (участь у складі не передбаченого законами України воєнізованого формування), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з цивільним населенням), ч. 2 ст. 149 (одержання та переховування людини з метою експлуатації) Кримінального кодексу України.

Слід зауважити, що Генпрокуратура раніше повідомила про підозру п'ятьом особам, які причетні до її створення і які катують у ній полонених. Загалом кількість фігурантів справи приблизно 50.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ