Дві мешканки Києва упродовж кількох років виготовляли порноматеріали, «героями» яких були їхні маленькі діти, і продавали її через Інтернет.

Про це повідомила пресслужба офісу Генерального прокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє не пов’язаних між собою жінок упродовж 3-4 років організовували фото- та відеозйомки своїх дітей 6 та 9 років з метою виготовлення матеріалів, що містять зображення відвертої сексуальної поведінки і є дитячою порнографією.

У подальшому вони збували порнографічну продукцію через мережу Інтернет невстановленим особам, за що отримували прибуток. За один матеріал жінки отримували до 2 тис грн.

У ході обшуків за місцями проживання підозрюваних на мобільних телефонах та комп’ютерах виявлено фото та відео за участю малолітніх дівчаток.

Наразі жінок затримано в порядку ст. 208 КПК України. Відносно однієї з підозрюваних судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави, відносно іншої - готується аналогічне клопотання.

Заходи з викриття зловмисниць здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в м. Києві спільно з Департаментом кіберполії Нацполіції України.

ІА "Вголос": НОВИНИ