Метод доступний практично всім, головне – проявити деяку силу волі, пише healthinfo.

Після серії експериментів, проведених у стінах Кембріджського університету, вчені прийшли до висновку, що різке обмеження споживаних калорій може стати надійним способом зупинити діабет. Такого обмеження, на їхню думку, треба дотримуватися протягом п'яти днів у місяці.

Зокрема, як встановили дослідники, у ці п'ять днів раціон харчування не повинен перевищувати показника 770 калорій на добу.

«Протягом кількох днів в організмі запускається «екстремальний режим» – такий же, як при голодуванні. Повернення до нормального харчування після цього дозволяє «перепрограмувати» клітини підшлункової залози, стимулюючи їх виробляти інсулін у здоровому режимі», – пояснили лікарі суть запропонованого ними ноу-хау.

Після успішної апробації методу обмеження калорій на тваринах фахівці хочуть перевірити його на людях. Уже відомо, що в основному, раціон добровольців, розрахований на п'ять днів, буде складатися з супів, енергетичних напоїв і протеїнових батончиків.

Представники науки не вперше засвідчуються у дієвості «голодного» методу для боротьби з діабетом. Існують різні концепції, які розглядають обмеження раціону харчування в його калорійності на той чи інший термін. Так вчені заявляли, що з цією метою корисно постити два-три рази на тиждень, споживаючи не більше 500 калорій за добу, або утримуватися від їжі половину чи третину дня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ