Глядачка, яка спровокувала в кінці червня падіння десятків учасників заїзду велогонки Tour de France, постане перед французьким судом 14 жовтня.

Про це повідомило AFP.

У п’ятницю вранці винуватиця інциденту була доставлена в прокуратуру після того, як термін її утримання під вартою закінчився. В ході допиту вболівальниця заявила слідчим, що “відчуває почуття сорому за вчинок, який мав настільки серйозні наслідки”.

26 червня на заході Франції між Брестом і Лендерно під час першого етапу Tour de France відбувся масовий завал з вини 30-річної вболівальниці. Глядачка перетнула обмежувальну лінію і намагалася показати свій плакат на камеру.

Німецький велосипедист Тоні Мартін, який їхав ближче всіх до краю, зачепив плакат і впав, що спричинило ланцюгову реакцію в дуже щільній групі гонщиків. В результаті багато учасників заїзду отримали травми, а іспанський спортсмен Марк Солер зламав головку променевої кістки обох рук.

Tour de France проходить в 108-й раз. Цього року маршрут прокладений по території Франції та Андорри. Гонка Гранд-туру включає в себе 21 етап загальною протяжністю в 3 414 км.

Фініш повинен відбутися 18 липня на Єлисейських полях в Парижі.

ІА "Вголос": НОВИНИ