Через роки після Революції гідності в Україні знову знаходяться виродки-інородці, які завдяки собі подібним і з мовчазної згоди представників титульної Нації проникають у владні структури, де відверто підважують основи української державності під прикриттям законодавства країни, яка забезпечила їм життєвий простір і умови для самореалізації.

На цьому наголосили наші земляки, які 8 років тому, 15 липня 2012-го, українці в Іспанії вперше провели флешмоб на центральній площі Мадрида. Захід відбувся у межах акції «Розкажи про Україну», ініційованої осередком прихильників ВО «Свобода» в Іспанії, який очолює Іван Вовк.

Варто зазначити, що перший флешмоб «Розкажи про Україну» відбувся 30 червня 2012 за участі української молоді, що мешкає у країні Сервантеса і Прімо де Рівери. Юні активісти роздавали листівки іспанським вболівальникам, які вирушали в Україну на завершальний поєдинок Мундіалю.

Наступний флешмоб - вже у центрі столиці Іспанії - було організовано місцевими прихильниками ВО «Свобода» з метою привернення уваги іспанців і гостей Мадрида до складної ситуації в Україні, пов'язаної з антидержавницькою політикою режиму Януковича та прийняттям підконтрольною проросійській «Партії регіонів» Верховна Рада України України одіозного «закону ківалова-колєснічєнка», який обмежував вживання єдиної державної мови у рідній державі.

Учасники публічного заходу зверталися до перехожих англійською та іспанською мовами, а також роз'яснювали обставини мовної проблеми в Україні зацікавленим іспанцям, що не могли збагнути, яким чином у незалежній державі хтось може дискримінувати державну мову на державному рівні.

Сьогодні, через роки після  Української Революції Честі й Гідності Нації, яка повалила колаборантський режим Януковича ціною розстріляних бійців Сотня, після путінської анексії Криму, в часі московсько-української війни на Донбасі, де вже сьомий рік поспіль гинуть кращі сини і дочки України - проливають кров саме за збереження нашої держави і національної ідентичності, тобто української мови, культури, звичаїв, традицій тощо, знову знаходяться виродки-інородці, які завдяки собі подібним і з мовчазної згоди представників титульної Нації проникають у владні структури, де відверто підважують основи української державності під прикриттям законодавства країни, яка забезпечила їм життєвий простір і умови для самореалізації.

QUO VADIS, УКРАЇНЦІ ⁉️

ІА "Вголос": НОВИНИ