Депутати Львівської міської ради вимагають негайного звільнення політв'язнів та припинення політичного терору. Про це сьогодні, 25 лютого, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО “Свобода” Любомир Мельничук.

“Вироком Стерненку влада Контреволюції Негідників продовжує розпочату у 2014 році політику кримінального переслідування учасників Революції гідності, добровольців, волонтерів, захисників Конституції. І це в той час, коли жодні представники злочинного режиму Януковича, вбивці Героїв Небесної сотні, учасники антиукраїнських заколотів в Одесі та загалом на Півдні й Сході України не те що не покарані, а навіть не сидять у СІЗО. Як суд над Павліченками став прологом до падіння режиму Януковича, так і справи Стерненка, Назаренка, Ріфмайстра, «Захисників Конституції» матимуть такий самий наслідок”, - заявив Любомир Мельничук.

Нагадаємо,  за активну участь у Революції Гідності та опір московській агресіі Приморський районний суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

“Цей вирок – це наслідок так званої реформи судової системи 2016 року, під час якої не відбулось реальної люстрації суддів. Таке політичне свавілля - це початок кінця чинної влади”, - підсумував Любомир Мельничук.

Раніше ми писали:

Нагадаємо:

23 лютого суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Попревич визнав активіста Сергія Стерненка винним за всіма статтями, які йому інкримінували.Його звільнили від відповідальності через збіг терміну давності за обвинуваченням у викраденні людини за попередньою змовою осіб, але присудили ув’язнення за статтями «розбій» та «незаконне зберігання зброї». До оскарження вироку активісту обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Чоловіка підозрюють у причетності до викрадення депутата Сергія Щербича.  Правоохоронці заарештували Стерненка у 2015 році. На той час він був одним із лідерів «Правого сектора» в Одесі

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ