Вища рада правосуддя за скаргою НАБУ відкрила дисциплінарне провадження щодо судді Вищого антикорупційного суду Сергія Мойсака.

Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) за скаргою Національного антикорупційного бюро України ( НАБУ) ухвалила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Сергія Мойсака. Про це у вівторок, 9 червня, повідомляється на порталі Вищої ради правосуддя, передає DW.

Раніше НАБУ поскаржилося на слідчого суддю ВАКС Сергія Мойсака, який припинив дію обов'язків бізнесмена Вадима Альперіна, підозрюваного в організації махінацій на митниці.

За версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за фальшивими документами, які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі "Сонячний" в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після цього митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки була вказана неправдива вартість. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Унаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер із тканинами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ