У травні цього року «Об’єднання добровольців» ініціювало соціальний проект «Виший сорочку для героя!» У його рамках кожен охочий зміг долучитися до нього та подарувати сорочку захисникові.

Відтак маємо дев’ять вишиванок  для наших захисників, які роз’їхались по усій Україні.

Ярослав Кучма – десантник зі Львова. За плечима уже три війни —  для нього сорочку вишила Тетяна Чорна разом з Світлана Сієста організувались. Її частка-тканина, пошив, моя-вишивка. Тетяна Ветвицька кроїла-зшивала.  

Віктор Ілюшко – доброволець з Чернігова , для нього сорочку вишила Олена Іллюшина. (

Вишиванка містить орнамент тризуба з автоматів, який точно відповідає шеврону добровольчого батальйону у якому служив Віктор. Сорочка є оригінальною та ексклюзивною.

Михайло Єдинак – воїн з інвалідністю внаслідок війни зі Львова. Не дивно що молодому і красивому хлопцеві взялася вишивати така ж юна дівчина Наталія Кос (

 Наталя оздобила вишиванку бісером.

Іван Україна  – доброволець зі Львова, для нього вишиванку взялися робити молоді дівчата з громадської організації “Апостольська Чота”(https://www.facebook.com/apostolskachota).

Артур Трепелець – доброволець з Харкова – для нього вишиванку зробила волонтер Олена Живко (https://www.facebook.com/elenalviv). Як для справжнього патріота сорочка вишита червоно-чорними нитками.

Олександр Кечеджи – військовий з Сум, для нього вишиванку взялися робити молоді дівчата з громадської організації “Апостольська Чота”(https://www.facebook.com/apostolskachota)

Олексій Панченко – доброволець з Миколаєва, для нього вишиванку взялася робити Марія Юрчишин, мати загиблого Руслана Юрчишина. На жаль пані Марія уже ніколи не вишиє сорочку для свого сина – але дуже приємно що взялась вишивати для Олексія. Сама пані Марія з Івано- Франківська, каже такий орнамент сорочки в давнину вишивали для наречених.

Нехай усі вишиванки оберігають наших воїнів від усього лихого.

За безкоштовне пошиття сорочок велика подяка майстру – Оксана Карапінка (https://www.facebook.com/oksana.karapinka.9), за кошти на тканину – Іван Тимочко (https://www.facebook.com/profile.php?id=100013697684014)

 

ІА "Вголос": НОВИНИ