Папа Франциск високо оцінив діяльність Української греко-католицької церкви, повідомляє Vatican news.

Папа прокоментував діяльність та ставлення до УГКЦ під час зустрічі з верховним архієпископом Української греко-католицької церкви, митрополитами, членами Постійного синоду та головами компетентних дикастерій Римської Курії, передає видання.

Папа висловив свою близькість до Східної католицької Церкви свого права (sui iuris), а також високо оцінив історію цієї церкви, її духовну, літургійну, богословську та канонічну традицію, її вірність сопричастю із Святішим Отцем, утверджену і запечатану кров’ю мучеників, повідомляє видання.

Також, особливу увагу було приділено душпастирській праці, євангелізаціному служінню, екуменізму, особливому покликанню Української греко-католицької церкви в контексті сучасних соціально-політичних викликів, особливо в умовах війни та гуманітарної кризи в Україні, а також її служіння в різних країнах світу.

Папа також висловився про подальший взаємообмін для створення необхідних умов для гармонійного розвитку Українського греко-католицької Церкви та інших церков Східного обряду.

Як повідомляє «Вголос», Папа Франциск зробив заяву щодо війни на Сході України.

ІА "Вголос": НОВИНИ