Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це сповістив Офіс президента.

«Глава Української держави високо оцінив вагому підтримку з боку канцлера у досягненні миру в Україні, її послідовну позицію у питанні санкцій щодо Російської Федерації, а також практичну допомогу Німеччини в реалізації політики реформ», - йдеться у повідомленні.

У Зеленського запевняють, що Меркель наголосила на незмінності позиції ФРН на підтримку України на шляху до встановлення миру на Донбасі:

"Вона заявила, що використає майбутні контакти з партнерами у Нормандському форматі для досягнення домовленості щодо дати проведення саміту".

«Володимир Зеленський поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію на Донбасі. Було обговорено питання розведення сил поблизу Петрівського та Золотого, а також перебіг робіт з відновлення мосту поблизу Станиці Луганської», - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно на тлі внутрішньополітичних скандалів у США президент Дональд Трамп оприлюднив стенограму розмови з українським колегою Володимиром Зеленським. З'ясувалося, що Зеленський критикував Францію та Німеччину за недостатню підтримку України у війні із РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ