Колишній «народний мер» Горлівки на Донеччині Едуард Матюха повернувся на підконтрольну Україні територію, бо є українським розвідником і працював 5 років серед бойовиків.

Про це йдеться у сюжеті «ТСН.тиждень», цю інформацію в ефірі підтвердив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скибицький.

Повідомляється, що Матюха нетривалий час був «народним мером» Горлівки, але пішов з цієї посади через суперечки бойовиків.

Розвідник каже, що це й було його завдання — посварити їх. Згодом він став першим секретарем міського комітету «Компартії» так званої «ДНР». І почав заводити контакти з московськими комуністами - Геннадієм Зюгановим і його партією.

Український розвідник з’ясував справжню роль КПРФ у відбудові нової російської імперії. Саме зюганівська партія стала для Кремля платформою для всіх проросійських анклавів у інших країнах. Абхазія, Придністров'я, Північна Осетія, фейкові «ДНР» та «ЛНР» - усі вони координуються Кремлем через комуністів. Призначена відповідальна особа - депутат Держдуми Російської Федерації Тайсан Казбек Кучуковіч.

Матюха розповів, що збирав інформацію про злочини Росії та заводив контакти з російськими комуністами.

Український розвідник зокрема дізнався, що з цим депутатом та іншими комуністами формуються російські «гуманітарні конвої», в які включають автомобілі із готівкою для самоназваних республік Донбасу.

Загалом Матюха збирав свідчення про участь Росії та Кремля у війні на Донбасі. Він стверджує, що Москва має план «Б» щодо Донбасу — проведення референдуму про включення «ДНР» і «ЛНР» до складу Росії, якщо Україна не піде на політичні поступки.

В Міноборони наголошують, що завдяки Едуарду володіють інформацією про плани розширення російської збройної агресії.

Як писав «Вголос», на Донбасі у неділю, 24 листопада, російські незаконні збройні формування з мінометів 82-го калібру обстріляли позиції українських військових поблизу Водяного.

ІА "Вголос": НОВИНИ