Уже навесні влада може змінити голову Кабінету міністрів. Тому нинішньому очільнику Олексію Гончаруку варто задуматись, як піти із посади самостійно, щоб зберегти шанс на подальшу політичну кар'єру.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив політолог Олексій Арестович.

«Уряд Гончарука дозріває. Його, скоріш за все, замінять. Або навесні, або протягом року. Каталізатором може стати якийсь випадок. Аварія на шахті, не дай, Боже, чи щось на кшталт...Якісь невиплати чи відключення, або просто політична доцільність», - зазначив Арестович.

За словами політолога, влада «повісить» на Гончарука більшість своїх провалів, змінюючи його на нове обличчя.

«Найкраще, що він може зробити, - це піти у відставку самостійно. Тоді в нього будуть шанси на політичну кар'єру. Не буде людиною, яку усунули, а людиною, яка, наприклад, не погодившись із Богданом, пішла з посади. Але для цього треба мати принципи. А Гончарук...Не можу сказати, що зовсім безпринципний, але він один із 5 кандидатів у прем'єри, який відразу погодився, що не матиме свого особистого політичного замислу, власних ідей, а буде просто виконувати те, що скажуть в Офісі президента. Це означає, що він компромісна фігура, яка скоро буде усунута. На нього спишуть багато негараздів», - додав Олексій Арестович.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ