Ваша щоденна звичка до кави, а саме – еспресо, може призвести до більш тривалого життя та нижчого ризику серцево-судинних захворювань.

Згідно з даними дослідження, опублікованого в The Journal of Nutrition, «помірне споживання» або від трьох до чотирьох чашок кави по-італійськи було пов'язано з нижчою смертністю в дослідженні, яке спостерігалося за понад 20 000 учасниками протягом восьми років.

До дослідження ніхто з учасників не страждав на серцево-судинні захворювання або рак.

Споживання ними кави вимірювали за допомогою чашки об’ємом 30 мл, розміру звичайної італійської чашки еспресо.

Дослідники виявили, що в порівнянні з тими, хто не вживає кави, вживання трьох-чотирьох еспресо «було пов'язано з меншим ризиком смертності від усіх причин», і, зокрема, від серцево-судинних захворювань.

За словами вчених, це пов’язано з конкретною сполукою, яка називається NTproBNP.

Користь для здоров’я може бути пов’язана з кофеїном: дослідження, опубліковане групою дослідників з PLOS Biology, показало, що близько чотирьох чашок еспресо можуть принести користь для здоров’я.

Інше дослідження виявили, що навіть вживання кави без кофеїну може бути корисним для загального стану здоров’я.

Також було виявлено зв'язок між споживанням кави та меншим ризиком хронічних захворювань, знижений ризик раку, цирозу та депресії.

Існують контрастні дослідження щодо того, скільки кави занадто багато.

Дослідження Університету Південної Австралії у 2019 році показало, що випивання шести або більше чашок на день може збільшити ризик хвороби серця на 22%.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ