У пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ повідомили журналістам, що обрали взуття на підборах для військовослужбовиць відповідно до наказу міністра оборони.

Про це інформує Радіо Свобода.

«Є наказ міністра оборони щодо форми, яка визначає форму одягу для військовослужбовців. Цей наказ визначає як і види форми, так і правила їх носіння. Цим наказом для жінок-військовослужбовців визначена форма одягу – це туфлі на підборах…Ми хочемо врахувати думки і громадськості, і думки наших підлеглих – дівчат, які будуть брати участь у параді. Будуть зроблені висновки з цього приводу», – заявили в пресслужбі.

1 липня Міністерство оборони оприлюднило світлини з репетиції святкового параду до Дня Незалежності України. На них жінки-військові були у взутті на підборах. Це спричинило хвилю обурення у Верховній раді та соціальних мережах. Відтак у Міноборони вимкнули можливість коментувати допис у Facebook.

У Верховній Раді України народні депутати із різних фракцій вимагали від міністра оборони Андрія Тарана вибачитися за підбори, у яких жінок-військових вдягнули під час репетицій святкового параду до 30-ї річниці Незалежності.

Міністр оборони Андрій Таран, який був на засіданні Верховної Ради, ситуацію не коментував.

Натомість у міністерстві оборони зазначають: «В Збройних Силах України не тільки піксель та берці. Є польова форма одягу, повсякденна та парадна. Польова форма - на полігоні та в окопах, повсякденна - в повсякденній діяльності, а парадна - ну вже самі здогадалися. Цьогоріч на День Незалежності України будуть йти військовослужбовці-жінки в парадній формі одягу. Гарні та сильні. Є певні вимоги до форми одягу (Наказ Міністерства оборони України 20.11.2017 № 606».

На сторінці у соцмережі відомства розмістили також приклади з парадів та урочистих подій за участю жінок-військових з інших країн.

Зазначимо, що у ЗСУ сьогодні служать понад 31 тис. жінок, а статус учасниць бойових дій отримали понад 13,5 тисяч українок.

ІА "Вголос": НОВИНИ