Окупованому бойовиками «ДНР» Горлівку неможливо взяти за три дні. Оскільки це велике промислове місто, його краще брати у «кліщі», а зробити це за кілька днів нереально. ЗСУ зараз не будуть цим займатися.

Про це в розповів волонтер Юрій Мисягін у коментарі «Сегодня».

«Горлівка — немаленьке місто, воно дуже добре укріплене по периметру. Я дуже сильно сумніваюся, що на сьогоднішню ситуацію Горлівку можна взяти за три дні. Горлівка — це не село в 50 будинків, а велике промислове місто. Його треба брати лише в оточення, »в кліщі«, обрізати всі комунікації. І тоді воно само впаде. Або заходити з боями — з руйнуванням усіх комунікацій і житлових будинків, з жертвами серед мирного населення. Та ЗСУ так не воюють. Ми не наші сусіди, які в Чечні стирали населений пункт із лиця землі за допомогою літаків, а потім заходили і займали його. Ми по-варварськи не воюємо. Таке місто треба брати в »кліщі« і заходити в нього, коли воно буде здане. А це справа не трьох днів», — вважає Мисягін.

На його думку, ЗСУ зараз не будуть цим навіть займатися.

«Я навіть сумніваюся, що ЗСУ будуть зараз це робити. Звільнення Горлівки — це початок повноцінних бойових дій. Наскільки я розумію, ми зараз не заявляємо про те, що ведемо їх. Те, що до них підходимо, так воно і є. Те, що ми зміцнюємося, можливо. Підходити, закріплюватися на її околицях і брати Горлівку — це різні речі», — додає волонтер.

А просування в районі Горлівки, про які заявляють в Мережі, Мисягін пов'язує з весняними укріпленнями піхоти на нових місцях, які відбуваються щороку.

«По всьому фронту зараз йде якесь просування. Зима минула, земля зараз пухка, м'яка, піхота копає і потихеньку закріплюється на нових стратегічних рубежах, скорочуючи »сіру« зону зі супротивником. Це цілком нормально, ми щороку так поведимося. Просто скорочувати »сіру« зону і брати Горлівку — це зовсім різні речі», — повторив Мисягін.

Раніше екс-голова Донецької області, а тепер аудитор НАБУ Павло Жебрівський заявив, що Горлівку можна взяти за три дні.

Як писав “Вголос”, раніше ветеран боїв за Донецький аеропорт і Піски Андрій Шор повідомив, що українські війська увійшли в міську смугу окупованої бойовиками “ДНР” Горлівки.

Також повідомлялось, що в окупантів паніка через наступ ЗСУ під Горлівкою.

Зазначимо, що інформацію про просування української армії поблизу Горлівки підтвердив і колишній ватажок бойовиків Ігор Гіркін. Він написав на своїй сторінці в соцмережі, що в саме місто ЗСУ не зайшли, “але посунулися непогано — на відстань 350 метрів від передових позицій “корпусів Л/ДНР” (на околиці населеного пункту).

Водночас, як розповідали в групі “Інформаційний спротив”, у бойовиків критично знижується боєздатність. На сьогоднішній день деякі підрозділи бойовиків укомплектовані лише на чверть.

ІА "Вголос": НОВИНИ