У середу, 19 серпня, православні віряни відзначають Преображення Господнє або Яблучний Спас.

Про це пише OBOZREVATEL.

Основними продуктами в цей день є яблука і мед. За традицією прийнято виготовляти випічку з яблук і готувати інші страви з цих фруктів.

Яблучний штрудель: найпростіший рецепт

Складові

  • 4 яблука;
  • 200 г коричневого цукру;
  • 150 г родзинок;
  • трохи рослинної олії;
  • 300 г листкового тіста;
  • 1 яйце;
  • 60 мл молока.

Яблучний штрудель: як приготувати Рixabay

Приготування

Очистіть яблука і видаліть серцевину. Одне яблуко натріть на тертці, а решту розріжте навпіл і наріжте тонкими скибочками. Змішайте яблука з цукром і родзинками.

Застеліть деко пергаментом і змастіть олією. Розкачайте тісто у великий прямокутник і акуратно перенесіть на деко. Викладіть начинку і розподіліть уздовж довгої сторони тіста. Накрийте другою половиною тіста і мокрими руками закріпіть краї.

Збийте яйце з молоком, змастіть штрудель і зробіть на ньому поздовжні надрізи. Випікайте за температури 200 °C 35–40 хвилин, поки штрудель не підрум'яниться.

Запечені яблука з хрусткою начинкою

Складові

  • 6 яблук;
  • 200 г вівсяних пластівців;
  • 80 г вершкового масла;
  • 4 столові ложки коричневого цукру;
  • 1 столова ложка кориці;
  • ванільне морозиво, карамельний соус — за бажанням.

Запечені яблука з начинкою: легкий рецепт «Гастроном»

Приготування

Очистіть і наріжте кубиками одне яблуко. У решти зріжте верхівки і видаліть м'якоть. Змішайте вівсяні пластівці, масло, цукор і корицю. Потім додайте кубики яблука і акуратно перемішайте.

Покладіть підготовлені яблука в форму, викладіть в них начинку і поставте в розігріту до 200 °C духовку на 35 хвилин.

Перед подачею можна викласти на кожне яблуко по кульці морозива і прикрасити карамеллю.

Сирно-яблучна запіканка

Складові

  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г цукру + 2 столові ложки для посипання;
  • 4 яйця;
  • 600 г сиру;
  • 4 столові ложки манної крупи;
  • 4 великих яблука.

Приготування

Змішайте вершкове масло з цукром. Не перестаючи помішувати, по одному введіть яєчні жовтки. Додайте сир, манку, збиті яєчні білки і перемішайте до однорідної консистенції.

Очистіть яблука і видаліть серцевину. Розріжте їх поперек на вісім часточок, викладіть у форму для запікання і посипте цукром. Зверху розподіліть сирну суміш. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 50 хвилин. Перед подачею остудіть запіканку.

ІА "Вголос": НОВИНИ