У середу, 19 серпня, православні віряни відзначають Преображення Господнє або Яблучний Спас.
Про це пише OBOZREVATEL.
Основними продуктами в цей день є яблука і мед. За традицією прийнято виготовляти випічку з яблук і готувати інші страви з цих фруктів.
Яблучний штрудель: найпростіший рецепт
Складові
- 4 яблука;
- 200 г коричневого цукру;
- 150 г родзинок;
- трохи рослинної олії;
- 300 г листкового тіста;
- 1 яйце;
- 60 мл молока.
Яблучний штрудель: як приготувати Рixabay
Приготування
Очистіть яблука і видаліть серцевину. Одне яблуко натріть на тертці, а решту розріжте навпіл і наріжте тонкими скибочками. Змішайте яблука з цукром і родзинками.Застеліть деко пергаментом і змастіть олією. Розкачайте тісто у великий прямокутник і акуратно перенесіть на деко. Викладіть начинку і розподіліть уздовж довгої сторони тіста. Накрийте другою половиною тіста і мокрими руками закріпіть краї.
Збийте яйце з молоком, змастіть штрудель і зробіть на ньому поздовжні надрізи. Випікайте за температури 200 °C 35–40 хвилин, поки штрудель не підрум'яниться.
Запечені яблука з хрусткою начинкою
Складові
- 6 яблук;
- 200 г вівсяних пластівців;
- 80 г вершкового масла;
- 4 столові ложки коричневого цукру;
- 1 столова ложка кориці;
- ванільне морозиво, карамельний соус — за бажанням.
Запечені яблука з начинкою: легкий рецепт «Гастроном»
Приготування
Очистіть і наріжте кубиками одне яблуко. У решти зріжте верхівки і видаліть м'якоть. Змішайте вівсяні пластівці, масло, цукор і корицю. Потім додайте кубики яблука і акуратно перемішайте.Покладіть підготовлені яблука в форму, викладіть в них начинку і поставте в розігріту до 200 °C духовку на 35 хвилин.
Перед подачею можна викласти на кожне яблуко по кульці морозива і прикрасити карамеллю.
Сирно-яблучна запіканка
Складові
- 100 г вершкового масла;
- 150 г цукру + 2 столові ложки для посипання;
- 4 яйця;
- 600 г сиру;
- 4 столові ложки манної крупи;
- 4 великих яблука.
Приготування
Змішайте вершкове масло з цукром. Не перестаючи помішувати, по одному введіть яєчні жовтки. Додайте сир, манку, збиті яєчні білки і перемішайте до однорідної консистенції.Очистіть яблука і видаліть серцевину. Розріжте їх поперек на вісім часточок, викладіть у форму для запікання і посипте цукром. Зверху розподіліть сирну суміш. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 50 хвилин. Перед подачею остудіть запіканку.
ІА "Вголос": НОВИНИ