Повномасштабне вторгнення Росії на територію України, що розпочалося 24 лютого 2022 року, значно ускладнило роботу безлічі українських компаній або взагалі унеможливило її на окупованих територіях і в населених пунктах, які знаходяться під частими обстрілами. Умови праці стають небезпечними, порушуються ланцюги постачання, а співробітники вимушені шукати більш безпечні місця перебування та, за можливості, працюють дистанційно.

Вплив війни не оминув і міжнародну криптовалютну біржу WhiteBIT, команда якої складається переважно з громадян України. Компанія подбала не лише про налагодження безперебійного робочого процесу, а й про безпеку своїх співробітників і допомогу державі.

Незадовго до початку війни було відкрито офіс біржі в Туреччині, звідки вже працювала частина команди. Це допомогло швидко стабілізувати роботу торгової платформи та підтримувати належний рівень сервісу для користувачів з усього світу. Решті співробітників і їхнім сім’ям, які залишилися в Україні, компанія допомогла з виїздом на західні території країни та забезпечила їх житлом на перший час.

Станом на сьогодні, до роботи в турецькому офісі змогли доєднатися співробітниці WhiteBIT, а інші члени команди працюють дистанційно з України та інших країн світу. За словами представників біржі, наразі проблем з ефективністю не виникає, оскільки робота в дистанційному форматі добре налагоджена ще зі спалаху пандемії COVID-19.

З самого початку війни компанія займає активну гуманітарну позицію. WhiteBIT уже пожертвувала $1 млн на допомогу населенню, що постраждало від війни. Компанія взяла участь у благодійному аукціоні та разом зі своїм партнером WhitePAY створила платформу для благодійних зборів у криптовалюті та державних валютах на гуманітарні потреби, допомогу ЗСУ та МОЗ.

Наразі через платформу WhitePAY вже було зібрано понад $2 млн. Усю звітність щодо збору коштів на допомогу можна переглянути на офіційній сторінці WhitePAY або на особистій сторінці CEO WhiteBIT, Володимира Носова, в Instagram. Крім того, кожен охочий може скористатися платформою та зробити свій внесок на підтримку країни.

Команда WhiteBIT також висловлює подяку державному сервісу Дія, співпраця з яким дозволила значно спростити процес верифікації для громадян України. Тепер вони можуть за хвилини отримати доступ до крипторинку, аби збільшувати та примножувати свої заощадження у цифрових активах.

WhiteBIT – європейська централізована криптовалютна біржа, заснована у 2018 році. Біржа налічує понад 2 млн користувачів і функціонує у 150 країнах світу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ