Механічні сівалки є незамінним обладнанням на полі. Техніку використовують для посіву зернових та інших технічних культур на великих площах землі. Використання цього приладу дає більшу врожайність, адже допомагає ефективно витрачати насіння. Саме тому фермери намагаються поповнити свій технічний автопарк цим механічним помічником. 

Продається сівалка в кредит на вигідних умовах від ПриватБанку. В цій статті ми розглянемо умови кредитування на покупку основних засобів, в тому числі на розкидач-сівалку та інші.

Кредит на придбання основних засобів

ПриватБанк пропонує аграріям оформити вигідний кредит та придбати за кредитні гроші необхідні техніку для обробки полів та збору врожаю. Банк покриває до 80% вартості основного засобу. Це може бути самохідна або причіпна сільгосптехніка, спецтехніка, мобільні сушарки, автомобілі різної вантажності.

Банківський кредит на придбання основних засобів бере участь у програмі державних компенсацій “Державні кредити 5-7-9%”. Графік погашення боргу за ним адаптований до сільгоспсезону. А забезпеченням за позикою стає щойно придбане майно.

Відсоткова ставка по кредиту знижена й може складати 5, 7 або 9% річних залежно від розміру підприємства. Для порівняння, на стандартних умовах без державної компенсації, ставка фіксована 22%. Допоки в Україні триває воєнний стан, діє пільгова відсоткова ставка для позичальників – 0%.

Чому варто придбати сівалку-розкидач в кредит

Сівалка-розпилювач підвищує ефективність посіву та розподілу добрив. Завдяки автоматизації цього процесу, фермер витрачає менше часу на роботу та збільшує площу обробленого ґрунту, може експериментувати з різними культурами та методами вирощування.

Сівалку можна налаштувати на певні параметри ґрунту та посівної культури, щоб досягти рівномірності висіву та правильного дозування добрив. Так зменшується ризик недопосіву, а рослини ростимуть рівними рядами. В цілому придбана техніка сільгосп у кредит підвищує рентабельність фермерського господарства та дозволяє ефективніше використовувати наявні кошти.

Майте на увазі, що ухвалення рішення про купівлю сівалки-розпилювача на кредитні гроші має ґрунтуватися на аналізі власних фінансових можливостей та прогнозованому доході від використання обладнання. Дізнатися детальніше про умови пільгового кредитування можна на сайті privatbank.ua.

ІА "Вголос": НОВИНИ