6 січня в Україні відзначатимуть Святвечір. Відомий український кухар Євген Клопотенко опублікував рецепт,за яким можна приготувати смачну кутю.
Про це йдеться на сайті klopotenko.com.
Будьте готовими, що для приготування куті вам знадобиться 12 годин, оскільки пшеницю потрібно заливати на ніч. Загалом кутю готують орієнтовно одну годину.
Що потрібно для приготування куті?
- 1 склянка пшениці.
- 4 склянки води.
- 50 грам вершкового масла.
- 2 столові ложки маку.
- 1 жменя волоських горіхів.
- 1 жменя родзинок.
- 100 грам кураги.
- 3 столові ложки меду.
- 1 лимон - цедра та сік.
- Корінь імбиру.
Покроковий рецепт приготування куті від Євгена Клопотенка:
Склянку пшениці потрібно залити 4 склянками води і залишити на 12 годин. Далі - злити настояну воду, знову залити пшеницю 4 склянками води та варити на невеликому вогні до 1 години.У ще теплу пшеницю додати вершкове масло.
Курагу нарізати невеликими кубиками та додати все у суміш. Також додайте і родзинки.
Далі - додайте у суміш мак та потріть на терці корінь імбиру.
Додайте волоських горіхів та все перемішайте.
Натріть цедру лимону. Додайте її та мед у кутю. Також потрібно додати у суміш і лимонний сік. Все перемішайте та залиште на 2 години в холодильнику. Кутя - готова.
ІА "Вголос": НОВИНИ