Щоб схуднути, потрібно правильно харчуватися.
Про це розповіла лікар-дієтолог Марина Аплетаєва.
За її словами, щоб зменшити жирові відкладення, в тому числі в області живота, і при цьому зберегти м’язову масу, велике значення мають поліненасичені жирні кислоти. Головними їх джерелами є рослинні олії, риба і горіхи. Крім того, для людини, котра худне важливі продукти, які містять харчові жири.
– Якщо їх взагалі немає в раціоні, то це може призвести до підвищеного споживання швидких вуглеводів, що якраз сприяє зростанню жиру на животі, — зазначила лікарка.
В організмі все взаємопов’язано. Відомо, що харчові жири — це джерело жиророзчинних вітамінів. Вітамін D, наприклад, допомагає засвоювати кальцій, який покращує обмін речовин і “підсилює витрату жирових запасів”, підкреслила дієтологиня.
Незамінні амінокислоти, такі як триптофан, тирозин і фенілаланін, регулюють апетит, знижуючи відчуття голоду. Білкові продукти допомагають швидко і ефективно зменшити обсяги. До того ж білки запобігають втраті м’язової маси, яку набрати куди складніше, ніж жир. За словами Аптлетаєвої, в раціоні має бути присутнім не менше 60 грамів тваринного білка.Раніше про п’ять ефективних способів контролю ваги розповіла в лікар-ендокринолог Катерина Янг. Це стакан гарячої води вранці, правильне харчування, посильні фізичні вправи, сон не менше восьми годин (лягати потрібно до півночі) і вміння розслаблятися, щоб уникнути стресу.
ІА "Вголос": НОВИНИ