В умовах воєнного стану, опалювальний сезон стане складним випробуванням для всієї України.

Тому, кожного з нас зараз хвилюють питання максимальної економії енергоресурсів і вартості комунальних послуг.

Проблема енергозбереження, як ніколи, актуальна і для власників бізнесу, яким, швидше за все, розраховуватися за тепло цієї зими доведеться за ринковими тарифами.

Тому, щоб не збанкрутувати після оплати рахунків за енергоносії, українці вдаються до термічного утеплення комерційних приміщень і приватних помешкань.

Поширені методи герметизації:

  • утеплення фасаду;
  • утеплення даху або стін;
  • встановлення пластикових склопакетів;
  • утеплення підвальних і цокольних приміщень;
  • встановлення ІТП (індивідуальний тепловий пункт);
  • об’єднання лоджії з кімнатою або кухнею;
  • інші, менше відомі рішення теплозбереження.

Утеплення суттєво зменшує витрати тепла та позитивно впливає на енергоефективність будинку. Проте, разом з тим, сприяє появі нових проблем, пов’язаних з порушенням природного теплообміну.

Підвищена вологість, постійний брак чистого повітря і високий вміст вуглекислого газу в повітрі турбують майже усіх власників утеплених будівель. З часом у герметичних приміщеннях починають «плакати» вікна, з’являються пліснява, цвіль, грибок, псуються дерев’яні елементи інтер’єру, розмножуються мікроорганізми та бактерії. Усі ці фактори негативно впливають на працездатність і здоров’я людини.

Виходом з ситуації може стати звичайне механічне провітрювання. Проте, воно призведе до значних втрат тепла і витрат додаткових ресурсів на повторний обігрів приміщення.

Доведено, що постійне відкривання вікон взимку збільшує витрати на опалення будівлі мінімум до 30% та негативно впливає на енергоефективність будівель. А влітку, у випадку наявності кондиціонера, перевитрати електроенергії на додаткове охолодження сягають 70%! 

Тому, сучасні системи вентиляції, які одночасно забезпечують ефективну вентиляцію і підвищують клас енергоефективності будівлі, користуються чимраз більшим попитом серед користувачів з усього світу.

Рекуператори Prana – сучасна smart-вентиляція для дому та офісу ! 

Численні нагороди, сертифікати якості та успішні міжнародні проєкти  PRANA у понад 40 країнах довели високу ефективність smart-вентиляції від українського виробника.

Прогресивні рекуператори, створені на основі мідного теплообмінника, зберігають до 96% тепла і прохолоди, збільшують показник енергоефективності, забезпечують здоровий мікроклімат у приміщеннях різного розміру і призначення.

У результаті, до кімнати потрапляє свіже вуличне повітря, вже підігріте пристроєм до комфортної температури.

Крім того, «розумна» вентиляційна система надає користувачам ряд інших інноваційних можливостей:

  • Віддалене керування за допомогою зручного мобільного додатку;
  • Можливість контролювати вміст у повітрі рівня СО2eqта VOC;
  • Зручні автоматичні режими управління пристроєм;
  • Захист від алергенів (у випадку встановлення фільтрів пилку та пуху рослин);
  • Забезпечення цілодобового доступу у приміщення свіжого вуличного повітря;
  • Мідний теплообмінник з високим коефіцієнтом теплопровідності та природними антисептичними властивостями;
  • Швидкий монтаж до 2-ох годин без порушення цілісності ремонту.

Рекуператори 一 власна запатентована розробка компанії Prana

Модельна лінійка виробника, який успішно працює на ринку вентиляції вже понад 15 років, відповідає суворим європейським вимогам щодо енергоефективності та безпеки, пройшла лабораторні випробування і отримала європейські сертифікати якості СЄ.

Детальну інформацію щодо технічних характеристик, наявних моделей та функціоналу рекуператорів, ви знайдете на офіційному сайті виробника: prana.ua/

 

ІА "Вголос": НОВИНИ