В Інтернеті з’явився сценарій «кошмарної» світової війни майбутнього, описаний американським адміралом у відставці Джеймсом Ставрідісом і колишнім морським піхотинцем і співробітником розвідки Елліотом Акерманом у книзі «2034»

Про це повідомляє The National Interest.

У 2034 року військово-морські есмінці США входять в води Південно-Китайського моря, де в кінцевому підсумку стикаються з добре озброєним китайським судном.

Безжальні кібератаки обмежують здатність Сполучених Штатів до стратегічних дій, а спустошливі морські битви призводять до втрати тисяч життів з обох сторін.

Такий смертельний сценарій, представлений в недавно опублікованому романі «2034: роман про наступну світову війну», створений у співавторстві ветераном бойових дій Елліотом Акерманом і адміралом Джеймсом Ставрідісом, колишнім верховним головнокомандувачем НАТО.

Зміст книги може видатися надто вельми надуманим, але книга вже отримала солідні відгуки.

За словами Ставрідіса, роман становить собою «повчальну белетристику», в якій використани досвід та традиції з епохи холодної війни, яка могла закінчитися апокаліптичною катастрофою для всієї планети.

«Частково тому, що ми ніколи не кидали один в одного ядерну зброю під час холодної війни, тому що ми мали уявлення, наскільки це буде жахливо, наскільки захоплюючим і руйнівним для суспільства», - сказав він газеті Washington Post.

Ставрідіс додав, що він сподівається, що його історія зможе привернути увагу громадськості до похмурих наслідків справжньої війни між США і Китаєм.

«У романі викладається досить правдоподібний ланцюг ескалації, яка йде від звичайного нападу до другого звичайному нападу і третього звичайному нападу, щоб Америка врешті вирішила витягти тактичну ядерну зброю і застосувати її», - сказав він. «Це більш реальна перспектива, ніж я б хотів».

У Вашингтоні дійсно зростає кількість політичних документів і звітів, які припускають напружене протистояння, що потенційно може призвести до тотальної війни.

Наприклад, недавні звіти показують, що минулої осені - менш ніж через рік після початку пандемії коронавірусу - ВПС США змоделювали військовий конфлікт, який почався з атаки китайською біологічною зброєю.

Кульмінацією цього строго засекреченого симулятора військових ігор стали ракетні удари Китаю по базах і військових кораблях США, а також удар з повітря і десант на Тайвань, щодо якого Китай недавно лише подвоїв свої претензії.

За словами генерал-лейтенанта ВПС С. Клінтона Хіноте, в цьому конкретному сценарії військові США, швидше за все, «швидко програють».

ІА "Вголос": НОВИНИ