Українка Оксана Кулій, яка зараз працює в Італії, розповіла про ситуацію, яка твориться зараз у цій країні через пандемію коронавірусу.

Про це інформує 0352.ua.

Каже: люди зараз усі у своїх помешканнях - як у в'язниці. Виходити на вулиці заборонено без важливої причини.

"Пости блокування всюди, перевірки, зупиняють усіх, великі штрафи (до 3000 євро). Панічні настрої, звичайно, є, не можу не думати про те, що відбувається. Це дуже страшний вірус, він, як тінь, ходить поряд з людиною, від нього немає ліків, а поширюється він з космічною швидкістю. Люди тут донедавна тримались і продовжують триматися, але деякі не витримують. Є випадки інфаркту. Це спочатку виходили на балкони і співали, а зараз – ні, все тихо. Люди хочуть, аби все минулося якнайшвидше, хоча побороти цю біду ой як не просто", - розповіла українка.

Померлих, за її словами, дуже багато, майже 11 тисяч, це офіційно, а ті, що вдома, не входять у статистику. Інфікованих понад 97 тисяч. Похорони заборонені, тіла людей просто забирають і спалюють у крематорії.

"В супермаркетах, слава Богу, є все, але виходить із сім’ї хтось один і робить закупки, те ж саме, щоби піти в аптеку чи банк. Закрито буквально все. Люди залишилися без роботи. Я живу в Генуї у регіоні Лігурія, вона межує з Ломбардією, де справді смерть ходить по п’ятках. Якихось 100-150 км нас розділяють. Тут теж дуже страшно, померлих багато, інфікованих уже навіть не рахують. Я на роботі, доглядаю хвору на Паркінсона лежачу людину. Вже три тижні, як не бачу Божого світу, хіба що з балкона. І таких, як я, багато. Вже померло шестеро наших жіночок і один чоловік", – резюмувала Оксана Кулій.

ІА "Вголос": НОВИНИ