Зір — чи не найважливіше чуття людини, за допомогою якого ми отримуємо понад 50% інформації про навколишнє середовище. Через проблеми із зором людина втрачає повноту сприйняття та відчуває певну обмеженість дій. Саме цим, власне, і пояснюється необхідність дбати про здоров'я очей.

Фахівці в галузі офтальмології радять дотримуватися простих, але корисних порад для збереження зору та зменшення ризику появи будь-яких проблем з очима. Ділимося ними далі.

• Проходити комплексну діагностику очей варто щонайменше раз на рік. Навіть якщо у вас раніше не було проблем із зором. Це дозволить виявити будь-які проблеми на ранній стадії розвитку та ефективно їх лікувати.

• Щоб зменшити щоденне зорове навантаження, потрібно мінімізувати час, проведений за екранами цифрових гаджетів. Працюючи за комп'ютером чи ноутбуком варто дотримуватися дистанції 30-60 сантиметрів від його монітора, підтримувати належний рівень освітленості робочого місця.

• Важливо захищати очі від сонячного ультрафіолету, адже це один з найнебезпечніших факторів впливу на очі. Для цього не забувайте носити сонцезахисні окуляри, бажано з поляризацією, як-от окуляри Polaroid.

• Дотримуйтеся правильного режиму сну — оптимальним вважається сон тривалістю 7-8 годин на добу. Вживайте якомога більше корисних вітамінів для зору, це зокрема: А, С і Е.

• Працюючи за комп'ютером чи ноутбуком, регулярно давайте очам відпочити — трішки відволікайтеся кожні 30 хвилин. Щоб зняти напругу можна робити гімнастику для очей.

ІА "Вголос": НОВИНИ