Плавання — веселе й корисне заняття для дітей будь-якого віку. Водні процедури на морі, в озері чи в басейні допомагають малюкам розвиватися фізично, зміцнюють здоров’я, сприяють кращому інтелектуальному та емоційному розвитку, формують впевненість у собі. Однак для цього заняття дитині потрібен правильний купальник, в якому вона почуватиметься комфортно. Ми підготували кілька порад, які допоможуть вибрати ідеальний купальник для вашої дитини.

Комфорт та свобода руху

Зручність — одна з найважливіших умов щодо вибору дитячого купальника. Костюм для купання не має обмежувати рухи дитини, сповзати чи стискати у якихось місцях. Якщо дитині незручно, якщо малюк щохвилини поправляє купальник на собі, то він їй не підходить. Для цього орієнтуйтеся на розмір та фасон вибраної моделі. Надто облягаючий купальник може викликати подразнення на шкірі, висип, ускладнить дихання дитині, залишатиме червоні сліди на шкірі. Дуже простора чи завелика модель буде спадати на кожному кроці, а пісок і бруд легше потраплятимуть на шкіру дитини.

Комфорт купальника також залежить від матеріалу, з якого він виготовлений. Нейлон та поліестер — найпоширеніші тканини на ринку, і вони зазвичай найзручніші та найдовговічніші. Хороша якісна тканина не втрачає свою форму, колір і властивості від контакту з водою, не вицвітає на сонці. У такому разі надайте перевагу моделям відомим брендам, які використовують у виробництві високоякісні матеріали й гарантують якість своєї продукції.

Захист від сонця

Якщо ви плануєте з дитиною відпочинок біля відкритої водойми, подбайте про купальник, який може захистити тіло малюка від сонця. Шукайте купальники, які забезпечують захист від ультрафіолету, бажано з показником UPF (фактор захисту від ультрафіолету). Такий одяг забезпечує додатковий рівень захисту від шкідливих сонячних променів, запобігаючи сонячним опікам і довготривалим пошкодженням шкіри. UPF також доступний в інших типах одягу, таких як сорочки, боді, шорти та шапки. 

Шукайте моделі яскравих кольорів

Дитячі купальники можуть бути будь-якого кольору й дизайну. Сьогодні виробники пропонують неймовірну кількість різноманітних варіантів для різного віку, призначення та рівня захисту. Чого тільки вартий величезний вибір дитячих моделей на Amswear.ua

https://answear.ua/k/dity/divchynka/odyag/kupalniki. І буває вкрай складно серед цього розмаїття вибрати один купальник. Однак дослідники вважають, що найкраще вибирати яскраві кольорові моделі, оскільки їх краще видно у воді. Видимість нейтральних кольорів при зануренні у воду зазвичай погіршується. Тож навіть під час вибору модного дизайну та кольору краще надавати перевагу безпеці, аби ви завжди могли тримати в полі зору свою дитину, коли вона плаває в озері чи басейні. Проте якщо ви завжди плаваєте разом з дитиною і контролюєте процес, можна сміливо купувати той варіант, який подобається найбільше.

Який обрати стиль і дизайн купальника

Виробники зазвичай пропонують суцільні моделі та роздільні, які складаються з двох чи трьох частин. Ви можете вибрати саме такий варіант, в якому буде зручно вашій дитині. За потреби можна відфільтрувати за типом активності та температурою води. Наприклад, роздільні купальники можуть бути не найкращим варіантом для занять водними видами спорту або для плавання у морі, де завеликий вплив сонячних променів. В такому випадку краще вибирати суцільні моделі, іноді — з довгим рукавом. Також зверніть увагу на застібки, ремінці та зав’язки. Ці дрібні деталі не мають здавлювати тіло дитини й залишати сліди. Найкраще, коли це все добре регулюється. 

Вибір ідеального купальника для вашої дитини передбачає продумане поєднання комфорту, стилю та практичності. Враховуйте призначення, розмір, дизайн і міцність моделі, яка чудово сидітиме на малюку й захищатиме його від шкідливого впливу ультрафіолету. Правильно підібраний купальник не лише дарує дитині насолоду від перебування у воді, але й сприяє її безпеці та впевненості у собі.

ІА "Вголос": НОВИНИ